آندوسکوپیآندوسکوپی در مطباخذ نوبت آندوسکوپیدستگاه گوارش

آيا انجام آندوسكوپي باعث بروز ایدز و هپاتیت مي‌شود؟

بررسی خطر میزان ابتلا به بیماری های واگیردار از طریق آندوسکوپی - متخصص گوارش در مشهد

سوالی که همواره قبل یا بعد از آندوسکوپی در ذهن افراد نقش می بندد این امر است که آیا بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت از طریق آندوسکوپی منتقل می شود یا خیر؟

در این راستا یکی از چالش های پیش رو، رفتار سازمان انتقال خون مبنی بر عدم پذیرش خون از افرادی است که در طی یک سال گذشته عمل آندوسکوپی را انجام داده اند. آندوسکوپی، تاتو، حجامت، و جراحی جزو رفتارهایی است که پس از انجام آن تا یک سال در سازمان انتقال خون از شخص اهدا کننده، خونی پذیرفته نمی شود. لذا بر حسب این امر آیا می توان ادعا کرد که آندوسکوپی سبب انتقال بیماری هایی مانند هپاتیت و ایدز می شود؟

۱۰ نکته لازم و مفید برای انجام اندوسکوپی

در طی مصاحبه ای که با مدیر پایگاه انتقال خون صورت گرفته است، وی اذعان داشته است که در صورتی که آندوسکوپ آلوده باشد امکان انتقال این بیماری ها در اشخاص وجود دارد. اما اگر آندوسکوپی توسط یک پزشک متخصص صورت گرفته و به خوبی استریل شده باشد، احتمال انتقال بیماری در آن وجود ندارد.

تمام اقداماتی که در سازمان انتقال خون مبنی بر عدم پذیرش خون از افراد خاص صورت می گیرد همگی جنبه احتیاطی داشته و به هیچ عنوان بدین معنا نیست که انجام عمل آندوسکوپی سبب انتقال بیماری ها می شود.

معمولا در ضدعفونی وسایل آندوسکوپی از محلول هایی مانند دکونکس، سایدکس، آلدهید و گلوترات استفاده می شود و وسایل میبایست به مدت کافی در این محلول ها قرار گیرند تا ضدعفونی شوند.

اگر تمایل دارید درباره نحوه انجام آندوسکوپی و ضد عفونی در مطب پزشک اطلاعات بیشتری کسب نمایید بر روی عکس زیر کلیک کنید.

اندوسکوپی

بنا بر نظر مدیر پایگاه انتقال خون، این سازمان بنا بر احتیاط از افرادی که اقدام به آندوسکوپی، تاتو، حجامت و یا جراحی کرده اند حداکثر تا یک سال خون گیری نمی کند چرا که دوره کمون و یا دوره نهفته بیماری ایدز در برخی از افراد بنا به ایمنی بدن شخص، تا یک سال قابل شناسایی نیست. حتی افرادی که جراحی می کنند نیز تا یک سال از پذیرش خون آن ها جلوگیری می شود و این بدان معنا نیست که جراحی خطرناک است و یا تمام این افراد مبتلا به ویروس ایدز و یا هپاتیت هستند.

با توجه به پیشرفت هایی که امروزه حاصل شده، تمامی دستگاه های پزشکی قبل از استفاده استریل می شوند. معمولا برای دستگاه های آندوسکوپی نیز دستورالعملی برای ضدعفونی وجود دارد و پرسنل آموزش های لازم را جهت انجام استریل آن می بینند.

لذا برای بیماران عزیزی که مجبور به انجام آندوسکوپی هستند، جای هیچ گونه نگرانی نیست و درصورت انجام آندوسکوپی توسط پزشک متخصص، این عمل باعث انتقال ویروس های هپاتیت و ایدز نمی شود.

دکتر مهدی افضل آقایی، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در شهر مشهد دارای بورد فوق تخصصی

انجام عمل آندوسکوپي و کولونوسکوپی در مطب با بیهوشی و بدون درد، با کمترین هزینه و بهترین کیفیت جهت رفاه حال بیماران عزیز

جهت اخذ نوبت می توانید همه روزه با شماره (۰۵۱)۳۸۷۰۴۰۶۶ تماس حاصل فرمایید.

آدرس مطب: مشهد- بلوار کوثر- بین كوثر ۲و۴ – ساختمان فارابي – طبقه دوم

متخصص گوارش در مشهد

*متخصص گوارش در مشهد*
برچسب ها

Mahdi Afzal Aghaie

"مادامی که درد و تلخی زندگی دیگران را شیرین می کنی، بدان که زندگی می کنی ..." با آرزوی سلامتی و بهبود برای تمامی شما عزیزان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن