دستگاه گوارشریفلاکسمری

درمان علائم ریفلاکس اسید معده خفیف چیست؟

ریفلاکس اسید معده خفیف

بیماری ریفلاکس اسید معده با توجه به شدت آن قابل درمان است. در این نوشته قصد داریم به بررسی درمان علائم ریفلاکس اسید معده خفیف بپردازیم.

درمان علائم ریفلاکس اسید معده خفیف

درمان های اولیه برای بیماری ریفلاکس اسید معده شامل تغذیه و استفاده از داروهای غیرتجویزی مانند آنتی اسید ها و یا آنتی هیستامین ها هستند.

تغییر سبک زندگی

مدت زمان زیادی است که تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی برای درمان توصیه شده است. اگرچه که آزمایشات بالینی پیشرفته به صورت گسترده مورد ارزیابی قرار نگرفته است. بررسی بر روی بیماران نشان داده است که کاهش وزن و افزایش ارتفاع تخت می تواند در این زمینه مفید باشد.
توصیه های ارائه شده ممکن است در برخی افراد مفید باشد و برای همه افراد مبتلا به ریفلاکس اسید معده خفیف کارساز نباشد.
درمان ها، در افراد مبتلا به ریفلاکس اسید معده خفیف می تواند قبل از مراجعه به پزشک صورت پذیرد.
با این حال اگر شخص مبتلا به علائم جدی تری است، بهتر است حتما به پزشک گوارش مراجعه نماید.

کاهش وزن

کاهش وزن می تواند به افرادی که دارای اضافه وزن هستند کمک کند تا ریفلاکس اسید معده آن ها کاهش یابد.البته کاهش وزن دارای مزایای دیگری نیز هست که برای سلامتی شخص مفید است. برای مثال کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی جزو این مزایا می باشد.

سر تخت خواب خود را شش تا هشت اینچ افزایش دهید

اگرچه اکثر مردم فقط برای یک دوره دو الی سه ساعته پس از غذا دچار سوزش سر دل می شوند اما برخی از افراد در شب به دلیل سوزش سر دل از خواب بیدار می شوند. افرادی که دچار ریفلاکس اسید معده و سوزش معده شبانه هستند، می توانند سر رختخواب و یا تخت خود را بالا ببرند به طوری که سر و شانه ها بالاتر از معده قرار بگیرند. جاذبه می تواند کمک کننده باشد تا از ریفلاکس اسید معده جلوگیری شود.
بالا بردن سر تخت می تواند با استفاده از قرار دادن بلوک های چوبی در زیر پایه های تخت نیز انجام شود.البته محصولات تجاری به همین منظور ارائه شده اند اما بهتر است به خاطر داشته باشید که در این امر استفاده از بالش های اضافی مفید نیست. چرا که باعث خم شدن غیرطبیعی در بدن می شود که نتیجه آن افزایش فشار داخل معده است و نهایتا سبب می شود بیماری ریفلاکس اسید معده بدتر شود.

اجتناب از غذاهایی که محرک ریفلاکس اسید معده هستند

برخی مواد غذایی باعث آرام شدن اسفنکتر مری و افزایش ریفلاکس اسید معده می شوند. کافئین بیش از حد، شکلات، الکل، نعنا و غذاهای چرب در برخی افراد می تواند سبب ریفلاکس اسیدی شود.

ترک سیگار

بزاق به خنثی کردن اسید ریفلاکس شده کمک می کند و مصرف سیگار باعث کاهش میزان بزاق دهان و گلو می شود. همچنین سیگار کشیدن فشار را در اسفنکتر مری پایین می آورد و موجب سرفه و تکرر ریفلاکس اسید در مری می شود. ترک سیگار می تواند علائم ریفلاکس اسید معده خفیف را کاهش دهد و یا از بین ببرد.

اجتناب از وعده های غذایی دیرهنگام

دراز کشیدن با معده پر می تواند خطر ریفلاکس اسید معده را افزایش دهد. با خوردن وعده های غذایی حداقل سه ساعت زودتر از خواب، ریفلاکس اسید کاهش پیدا می کند.

اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ

درست است که پوشیدن لباس های تنگ باعث ناراحتی شخص می شود اما همچنین استفاده از این لباس ها ممکن است باعث افزایش فشار در قسمت شکم شود و سبب شود محتویات معده به مری بازگردد.

آدامس بجویید

آدامس جویدن تولید بزاق دهان را افزایش می دهد که می تواند به از بین بردن اسید معده که به مری بازگشت می کند، کمک نماید.

آنتی اسید ها

آنتی اسید ها معمولا برای تسکین کوتاه مدت ریفلاکس اسید استفاده می شود.با این حال اسید معده پس از مصرف هر دوز به صورت بسیار مختصر خنثی می شود، بنابراین خیلی موثر نیست.

آنتی هیستامین ها

اثر آنتی هیستامین ها بر روی مهار کردن اسید معده از مهار کننده های پمپ پروتون تا حدی کمتر است. از نمونه های آنتی هیستامین های موجود می توان به رانیتیدن، فاموتیدین و سایمتیدین اشاره کرد.
این دارو ها معمولا می بایست یک یا دوبار در روز استفاده می شود.

دکتر مهدی افضل آقایی، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در شهر مشهد دارای بورد فوق تخصصی

انجام عمل آندوسکوپي و کولونوسکوپی در مطب با بیهوشی و بدون درد، با کمترین هزینه و بهترین کیفیت جهت رفاه حال بیماران عزیز

جهت اخذ نوبت می توانید همه روزه با شماره (۰۵۱)۳۸۷۰۴۰۶۶ تماس حاصل فرمایید.

آدرس مطب: مشهد- بلوار کوثر- بین كوثر ۲و۴ – ساختمان فارابي – طبقه دوم

متخصص گوارش در مشهد

*متخصص گوارش در مشهد*
برچسب ها

Mahdi Afzal Aghaie

"مادامی که درد و تلخی زندگی دیگران را شیرین می کنی، بدان که زندگی می کنی ..." با آرزوی سلامتی و بهبود برای تمامی شما عزیزان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن