معده

آمبولی بعد از عمل اسلیو معده

آمبولی بعد از عمل اسلیو معده، یکی از عوارض نادر ولی دارای خطر است. اگر آمبولی کنترل نشود برای فردی که جراحی اسلیو انجام داده بسیار خطرناک است و حتی ممکن است منجر به سکته یا حمله قلبی شود‌. عمل اسلیو معده باعث کم شدن وزن و تناسب اندام فرد جراحی شده می شود. هر جراحی ممکن است عوارضی داشته باشد که اسلیو هم از این قاعده مستثناء نیست. روش های لاغری کم خطر تری نیز وجود دارد مثل عمل بالن معده، عمل بوتاکس معده و…


رزرو نوبت فیبرواسکن کبد در مشهد و رزرو نوبت از بهترین دکتر بوتاکس معده


اهمیت آمبولی بعد از عمل اسلیو معده

 پس از عمل اسلیو معده فرد ممکن است با عوارض خیلی خفیف مواجه شود و به سادگی رفع شوند. اما متاسفانه ممکن و البته نادر است که فردی با آمبولی مواجه شود. که اگر برای رفع آن اقدامی صورت نگیرد پیامدهای خطرناکی را در پی خواهد داشت. لخته خون چیست؟ توده خونی که در شریان ( سرخرگ) یا ورید ( سیاهرگ) وجود دارد را لخته خونی می گویند. که در اکثر موارد خود به خود رقیق می شود. گاهی ممکن است با توجه به شرایط فرد این توده‌های خونی جمع شوند و خطرساز باشند. خطر لخته‌های خونی و آمبولی هنگامی بیشتر است که این لخته‌ها در گردش خون در قلب و ریه اختلال ایجاد کنند.

انواع لخته‌های خونی

۱. لخته‌های خون شریانی

این لخته ها در سرخرگ ایجاد می شوند. رگی که خون مملوء از اکسیژن را از قلب دریافت و به اندام های بدن می رساند، سرخرگ است. هنگامی که خون در این رگ ها لخته می شود، ترومبوز شریانی رخ داده که خطرناک و نیاز به مداخله پزشک دارد. وقتی که در دیواره سرخرگ چربی جمع می شود، سرخرگ سفت و باریک می شود. افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض این خطر هستند‌. به همین خاطر افراد قبل از جراحی اسلیو باید توسط پزشک معاینه و بررسی گردند که فرد چقدر مستعد ابتلا به ترومبوز شریانی است.

۲. لخته‌های خون وریدی

این لخته‌ها در ورید یا سیاهرگ ایجاد می گردند. ورید کارکردی دقیقاً برعکس شریان یا سرخرگ دارد‌. ورید ها وظیفه رساندن خون با اکسیژندکم، به قلب را دارد. لخته های خونی در ورید ها به مرور زمان و کم کم، در پاها، بازوها یا لگن تشکیل می شوند. در صورتی که لخته خونی بشکند و به قلب یا ریه برود. در فرد جراحی شده عوارض خطرناکی را در پی خواهد داشت. وخیم ترین نوع تشکیل لخته خون وریدی، ترمبوز وریدی عمقی یا DVTمی باشد که بسیار خطرآفرین است.


مطالعه بیشتر: تحلیل نتایج فیبرواسکن کبد


علائم آمبولی

  • تورم
  • درد
  • گرمی
  • قرمزی یا تغییر رنگ پوست

اگر چنانچه محل تشکیل لخته خون در ریه باشد آمبولی ریوی می گویند که علاوه بر داشتن علائم بالا ممکن است دارای علائم زیر نیز باشد:

  • احساس درد در ناحیه قفسه سینه
  • احساس سرگیجه یا غش کردن فرد جراحی شده
  • احساس تنگی نفس یا ایجاد مشکل در روند تنفس فرد
  • تب داشتن
  • تغییر رنگ پوست یا لب به رنگ آبی
  • سرفه خونی
  • افزایش ضربان قلب
  • کم شدن فشارخون

 

چنانچه فرد جراحی شده، در منزل با هریک از این علائم روبرو شد باید فورا با اورژانس تماس حاصل فرماید. یا اگر در دوران بستری در بیمارستان به سر می برد باید حتما کادر درمانی را از شرایط خود مطلع کند. اگر فردی در گذشته سابقه آمبولی داشته باید حتما قبل از انجام جراحی، پزشک خود را مطلع کند. که در این صورت جراح اقداماتی جهت پیشگری و یا کاهش خطر آمبولی انجام می دهد.

آمبولی بعد از عمل اسلیو معده، لخته شدن خون بعد از عمل اسلیو معده

بروز لخته خون بعد از جراحی اسلیو معده

پس از انجام هر نوع جراحی طبیعی است که فرد باید دوران نقاهت را طی کند تا بدن بهبود یابد. البته همین دوره نقاهت احتمال بروز آمبولی یا لخته شدن خون را افزایش می دهد. به این دلیل که در دوره نقاهت فرد فعالیت کمتری دارد و استراحت می کند. این استراحت بیشتر جریان خون را در شریان و ورید کمتر می کند که همین می تواند احتمال تشکیل لخته خون را افزایش دهد. مورد بعدی اینکه ممکن است در طی عمل جراحی یکسری مواد مثل کلاژن و چربی و… از محل جراحی آزاد و وارد خون بشوند. آزاد سازی مواد از محل جراحی و ورود آنها به خون باعث غلیظ شدن خون و کند شدن جریان خون می شود که ممکن است به لخته خونی منجر شوند.

البته زیاد لازم نیسن نگران باشید. لخته خونی خطرناک است اما چون احتمال تشکیل لخته خونی یا آمبولی پس از جراحی خیلی کم است. تقریبا از هر ۱۰۰ نفر که جراحی اسلیو معده انجام دادند فقط یک نفر دچار آمبولی می شود. یعنی تنها یک درصد احتمال مبتلا شدن به عارضه آمبولی وجود دارد.

برای کاهش ابتلا به آمبولی چه باید کرد؟

برای اینکه احتمال درگیر شدن با عارضه آمبولی کمتر شود، پزشک قبل و بعد از عمل جراحی رقیق کننده را برای بیمار تجویز می کند. و نکته بعدی که باید بیمار رعایت کند این است که پس از جراحی قدم بزند. اگر بیمار سیگار میکشد چند هفته قبل و چند هفته پس از عمل نباید سیگار استعمال کند.

  • قدم زدن به طور منظم
  • توقف استعمال دخانیات از جمله سیگار و قلیان
  • کاهش کلسترول خون
  • پایین آوردن وزن
  • پوشیدن لباس باز و راحت

جهت ارتباط با ما کلیک کنید


نوبت دهی آنلاین

*متخصص گوارش در مشهد*

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن