اکثریت قریب به اتفاق بیمارانی که مبتلا به عوارض ریفلاکس اسید معده هستند از دردهای جدی معده شکایتی ندارند. به ویژه هنگام که ریفلاکس به حد کافی درمان شده باشد. با این حال تعدادی از بیماران نیز با عوارض بسیار جدی رو به رو هستند که در زیر به ذکر آن ها می پردازیم.
زخم
زخم ها می توانند در اثر سوزش مری به دلیل وجود اسید معده به وجود بیایند. در بعضی موارد حتی وقوع خونریزی نیز ممکن است. با این حال ممکن است بیمار از این خونریزی آگاهی پیدا نکند اما تشخیص خونریزی از طریق آزمایش نمونه مدفوع قابل بررسی است. معمولا آزمایش مدفوع از طریق قرار دادن مدفوع بر روی یک کارت شیمیایی انجام میگیرد.
تنگی مری
آسیبی که عوارض ریفلاکس اسید معده می تواند به شخص وارد نماید ممکن است باعث تنگ شدن مری شود. همچنین انسداد مری از جمله آسیب هایی است که ممکن است به شخص وارد شود که در نتیجه آن غذا یا قرص ممکن است در مری گیر کند. تنگی ناشی از بافت اسکار است که به علت زخم هایی ایجاد می شود که به مری آسیب می رساند.
مشکلات ریه و گلو
ریفلاکس اسید در برخی افراد به گلو می رسد که می تواند باعث التهاب تارهای صوتی، گلودرد و یا ایجاد مشکلاتی در صدا شود. اسید اگر به ریه ها راه پیدا کند می تواند باعث نوعی پنومونی به نام پنومونی آسپیراسیون شود و علائم آسم نیز ظاهر می شود. ریفلاکس اسید مزمن ممکن است سبب آسیب دائمی به ریه و ایجاد مشکلاتی از قبیل فیبروز ریوی یا برونشکتازی شود.
مری بارت
مری بارت معمولا زمانی رخ می دهد که سلول های طبیعی در انتهای مری با سلولهای دیگری از جنس سلول های روده جایگزین می شود. این فرآیند معمولا به دلیل آسیب های مکرر به پوشش مری ایجاد می شود و شایع ترین علت آن ریفلاکس اسید معده به مری است.
سلول های روده دارای احتمال کمی برای تبدیل شدن به سلول های سرطانی هستند به همین دلیل به افراد مبتلا به بارت توصیه می شود تا از آندوسکوپی دوره ای برای نظارت بر نشانه های هشداردهنده سرطان بهره ببرند.
سرطان مری
معمولا دو نوع اصلی از سرطان مری وجود دارد: آدنوکارسینوم و کارسینوم سلول های سنگفرشی.
یکی از دلایل اصلی ابتلا به آدنوکارسینوم، بارت است که پیش تر به آن پرداختیم. اما به نظر می رسد که کارسینوم سلول های سنگفرشی مربوط به GERD نمی باشد.
متاسفانه آدنوکارسینوم در بسیاری از کشورها در حال افزایش است با این حال درصد افرادی که به دلیل عوارض ریفلاکس اسید معده مبتلا به مری بارت می شوند بسیار کم است. و حتی درصد کمتری از آن ها، مبتلا به آدنوکارسینوم می شوند.
دکتر مهدی افضل آقایی، فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد در شهر مشهد دارای بورد فوق تخصصی
انجام عمل آندوسکوپي و کولونوسکوپی در مطب با بیهوشی و بدون درد، با کمترین هزینه و بهترین کیفیت جهت رفاه حال بیماران عزیز
جهت اخذ نوبت می توانید همه روزه با شماره (۰۵۱)۳۸۷۰۴۰۶۶ تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب: مشهد- بلوار کوثر- بین كوثر ۲و۴ – ساختمان فارابي – طبقه دوم
2 نظرها