بیماری های کبدسرطان کبدسیروز کبدیکبدکبد چرب

مکمل ها و کبد

آیا مکمل های بدنسازی کبد را چرب می کند؟

بدنسازی یکی از محبوب ترین ورزش‌ها است. چرا که این ورزش در بالا بردن قدرت بدن و زیبایی اندام تاثیر به سزایی دارد. ازآنجایی ‌که تغذیه در بدنسازی نقش خیلی مهمی دارد، بسیاری از بدنسازان برای اینکه راحت تر باشند و از دریافت مواد مغذی موردنیاز روزانه بدن مطمئن باشند ترجیح می دهند از مکمل‌های پرتعداد بدنسازی استفاده کنند. مهم‌ترین هدف ورزش سلامت بدن می باشد. احتمالا زیاد شنیدید که می گویند مکمل های بدنسازی به کبد آسیب می زنند. همان طور که می دانید کبد یک عضو خیلی مهم در بدن است که یکی از کار های مهم آن دفع سموم و چربی های اضافی است. وقتی کبد بیمار باشد نمی تواند کار خود را به درستی انجام دهد.


مطالعه بیشتر: الاستوگرافی کبد


مکمل بدنسازی و کبد چرب

متاسفانه این روز ها جوانان زیادی از مکمل های بدنسازی بیش از اندازه استفاده می کنند. خصوصا در ایران که به دلیل تحریم مکمل های فیک و تقلبی بسیار زیاد است. متاسفانه جوانان دوست دارند در مدت زمان خیلی کم یک بدن عضلانی و ماهیچه ای داشته باشند به همین خاطر به مکمل ها روی می آورند. که این موضوع فرد را از هدف اصلی ورزش که سلامتی بدن است دور نگه می دارد. و شایان ذکر است که این رویه آسیب کبدی را نیز به دنبال خواهد داشت. بر اثر آزمایشات ثابت شده که فردی که دچار بیماری کبدی بوده است، با استفاده از مکمل های بدنسازی وضعیت کبد فرد بدتر شده است. و همچنین افراد سالم که به بیماری های کبدی مبتلا نیستند. در صورتی که بیش از حد از مکمل ها استفاده کنند و یا مکمل های دوز بالا را زیاد استفاده کنند. احتمال آسیب دیدگی کبد را در خود بالا می برند. تا به حال چیزی راجب به بیماری خاموش کبد چرب شنیده اید؟ خاموش گفته می شود چون علائم و نشانه های بارزی ندارد و ممکن است بیمار زمانی متوجه مشکل کبد خود شود که بیماری پیشرفت زیادی کرده باشد.

بیماری کبد چرب چیست؟

اینکه در کبد کمی چربی وجود داشته باشد طبیعی است. اما اگر میزان چربی موجود در کبد زیاد شود منجر به یک مشکل اساسی در بدن می شود. وقتی چربی در کبد خیلی زیاد می شود کبد ملتهب می شود و در نهایت زخم ایجاد می کند. زمانی کبد چرب می شود که بدن چربی زیادی تولید می کند نمی تواند چربی را به اندازه کافی متابولیزه کند. کبد چرب را استاتوز کبدی هم می گویند.

کبد چرب با مصرف مکمل بدنسازی،کبد چرب بدنسازان

علائم بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب خصوصا در اوایل بیماری نشانه خاصی ندارد و فقط ازطریق سونوگرافی قابل تشخیص می باشد. اگر بیماری کبد چرب شدید تر و پیشرفته تر شود برخی علائم قابل مشاهده دارد. مثل: احساس خستگی و بی حالی، حالت تهوع، احساسس درد در بالای شکم، کم شدن میل به غذا، فراموشی های گاه و بی گاه، سردرگمی، اختلال در تمرکز، زرد شدن سفیدی چشم ها، احساس خارش دائمی در پوست

عوارض مصرف مکمل‌های بدنسازی

در استفاده از همه نوع مکمل های غذایی از جمله مکمل های بدنسازی، نباید زیاده روی کرد یا طولانی مدت استفاده کرد. یعنی هر نوع مکملی باید برای رفع نیاز بدن و به صورت مقطعی مصرف شود. عوارض مکمل های مختلف به دلیل مواد تشکیل دهنده متفاوت، عیننا مثل هم نیستند. مثلا استفاده از بعضی مکمل ها مثل گینر ها احتمال اضافه وزن بیش از حد را دارد. یا مثلا اگر از پروتئین وی زیاد استفاده کنید عوارضی مثل دل درد، نفخ معده، اسهال و استفراغ را به همراه دارد. در کل ممکن از هر مکملی که زیاده از حد استفاده کنید دچار مشکلات گوارشی شوید. مهم ترین آسیبی که ممکن است با مصرف مکمل های بدنسازی متحمل شوید، آسیب به کلیه ها و کبد است.  و البته اگه فردی سابقه بیماری کلیوی یا کبدی داشته باشد که دیگر اوضاع بدتر خواهد شد. حالا فرض کنید کشور های جهان سومی که مکمل های تقلبی و فیک در آنها زیاد یافت می شود و فردی در مصرف آنها زیاده روی کند در معرض خطر چه آسیب هایی است. گاهی ممکن است علاوه بر آسیب های جسمانی فرد از لحاظ روحی نیز آسیب ببیند و به مکمل ها وابسته شود.

یک بررسی جدید نشان داده که خیلی از داروهای گیاهی و مکمل ها کبد را دچار آسیب می کنند. این آسیب های کبدی ناشی از مکمل ها در حال افزایش است. به طوری که در سال ۲۰۰۴ فقط ۷ درصد از کل آسیب های کبدی مربوط به آسیب های کبدی ناشی از مواد مخدر بوده اما در سال ۲۰۱۴  این عدد به ۲۰ درصد رسیده است. حال همین گروه محققان آسیب های کبدی ناشی از مصرف دارو مکمل ها را مورد بررسی قرار دادند. از ۷۰۰ مورد آسیب کبدی که در طول این مطالعه، گزارش شد. ۱۳۰ مورد آن مربوط به مکمل های غذایی بود. طبق این گزارش بیشترین خطر متوجه مصرف مکمل های بدنسازی و کاهش وزن بوده است.

محققان در طی تحقیقات جدیدشان متوجه شدند که دو ماده استروئید های آنابولیک و استروئید های مصنوعی که در مکمل های بدنسازی و لاغری استفاده می شود. برای کبد تهدید آمیز هستند. استروئیدهای آنابولیک، که معمولا به صورت غیرقانونی به مکمل‌های بدن‌سازی افزوده می شوند. و عصاره چای سبز، که در اکثر مکمل‌های کاهش وزن وجود دارد. محققان  از خطر ناشی از عصاره چای سبز برای کبد شگفت زده شدند. استروئیدهای مصنوعی، تقلید کننده هورمون مردانه‌ی تستوسترون است . پژوهش‌ها حاکی از این است که عوارض جانبی  ناخوشایندی را در بر دارد مثل: آسیب کبد، تومورهای سرطانی، طاسی زودهنگام و کوچک شدن بیضه‌ ها و… .

نتیجه گیری

برای لاغری و حجم دهی بدن روش های موثر تر و سالم تری وجود دارد. تغذیه و لایف استایل مهم ترین عامل لاغری یا چاقی هستند. برای تسریع در روند لاغری می توانید از عمل های لاغری کم خطر و غیر تهاجمی استفاده کنید. جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با عمل لاغری کم خطر اینجا کلیک کنید.

جهت رزرو نوبت فیبرواسکن کبد در نوین فارابی کلیک کنید


جهت مشاهده راه های ارتباطی با ما کلیک کنید


 

*متخصص گوارش در مشهد*

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن