دستگاه گوارشغربالگری سرطان های گوارشی

آزمایش های غربالگری سرطان روده بزرگ

آزمایش های غربالگری سرطان روده بزرگ - قسمت دوم

در قسمت قبل با عنوان آزمایش های غربالگری سرطان روده بزرگ-قسمت اول به بررسی چند مورد از آزمایشات مخصوص غربالگری سرطان روده بزرگ پرداختیم. در این نوشته با ادامه روش ها ما را همراهی کنید.

کولونوگرافی CT (“کولونوسکوپی مجازی”)

کولونوگرافی توموگرافی کامپیوتری (CTC ، که گاهی به آن “کولونوسکوپی مجازی” نیز گفته می شود) آزمایشی است که از یک اسکنر سی تی برای گرفتن تصویر از کل روده استفاده می کند.

این تصاویر دو و سه بعدی هستند و بازسازی می شوند تا رادیولوژیست تشخیص دهد كه پولیپ یا سرطان وجود دارد یا خیر. مهمترین مزایای CTC این است که نیازی به آرام بخش نیست ، غیر تهاجمی است ، می توان کل روده را مورد بررسی قرار داد و نواحی غیر طبیعی (آدنوما) را می توان در مورد کلونوسکوپی سنتی (نوری) نیز تشخیص داد.

چندین اختلال در CTC وجود دارد. مانند کولونوسکوپی سنتی ، CTC معمولاً برای تمیز کردن روده بزرگ به آمادگی روده نیاز دارد. اگر ناحیه غیر طبیعی با CTC پیدا شود ، برای دیدن منطقه و گرفتن نمونه بافت (بیوپسی) به کولونوسکوپی سنتی نیاز خواهد بود. CTC ممکن است ناهنجاریهایی غیر از پولیپ یا سرطان در روده بزرگ روده بزرگ را تشخیص دهد. بسیاری از این یافته های حادثه ای به آزمایش های بیشتری نیاز دارند که می تواند منجر به آسیب شود.

CTC ، مانند بسیاری از تست های تصویربرداری دیگر ، بیماران را در معرض اشعه قرار می دهد که ممکن است خطرات طولانی مدت داشته باشد.

آلرژی غذایی چیست؟

آزمایشات مدفوع

سرطانهای کولورکتال اغلب مقادیر میکروسکوپی خون و DNA غیر طبیعی را در مدفوع آزاد می کنند. آزمایشات مدفوع می تواند نشانگرهای خونی یا غیر طبیعی DNA را تشخیص دهد. دو نوع آزمایش به نام های تست گایاک (Hemoccult SENSA) و آزمایش های ایمونوشیمیایی مدفوع خون را ارزیابی می کنند که در صورت خونریزی ناشی از سرطان روده بزرگ (یا منبع خون دیگر) ممکن است وجود داشته باشد.

با آزمایش گواک ، دو نمونه مدفوع را از سه حرکت مداوم روده جمع می کنید.  قبل از جمع آوری مدفوع باید از مصرف داروهای تحریک معده مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) جلوگیری کنید.

با آزمایش ایمونوشیمیایی ، از یک ابزار دستی استفاده می کنید تا نمونه را طبق دستورالعمل سازنده جمع آوری کنید.  لازم نیست رژیم خود را تغییر دهید یا هیچ دارویی را با این آزمایش متوقف کنید. آزمایش ایمونوشیمیایی راحت تر و تا حدی بهتر از آزمایش گایاک قادر به یافتن سرطان است ، اما کیت تست کمی گران تر است.

آزمایش مدفوع خون ، هر بار یک بار در سال انجام می شود ، خطر مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ را یک سوم یا بیشتر کاهش می دهد. اما ، به دلیل اینکه پولیپ ها به ندرت خونریزی می کنند ، آزمایش مدفوع خون نسبت به سایر آزمایش های غربالگری کمتر احتمال دارد پولیپ ها را تشخیص دهند.

علاوه بر این ، فقط ۲ تا ۵ درصد از افراد با آزمایش مدفوع مثبت در واقع مبتلا به سرطان کولورکتال هستند. اگر آزمایش مدفوع مثبت باشد ، باید تمام روده بزرگ شما با کولونوسکوپی بررسی شود.

آزمایش DNA

آزمایش DNA گزینه دیگری است و هر سه سال یکبار انجام می شود. این آزمایش به دنبال نشانگرهای DNA خاصی است که ممکن است نشان دهنده وجود سرطان روده بزرگ باشد ، همچنین به دنبال خون در مدفوع است. برای این آزمایش ، یک کیت مخصوص تهیه می کنید تا یک حرکت کامل روده جمع شود. آزمایش غیر طبیعی باید توسط کولونوسکوپی دنبال شود.

آزمایش خون مخفی مدفوع و سیگموئیدوسکوپی

غربالگری ترکیبی با آزمایش ایمونوشیمیایی مدفوع و سیگموئیدوسکوپی یک استراتژی غربالگری ممکن است و ممکن است از هر تست که به تنهایی انجام شود ، مؤثرتر باشد. در صورت لزوم می توان از آزمایش خون مدفوع به جای آزمایش ایمونوشیمیایی استفاده کرد.

انجام غربالگری سرطان های گوارشی (کولون، معده، کبد و پانکراس) در مطب با بیهوشی و بدون درد، با تخفیف ویژه جهت تشویق بیماران به چک آپ و پیگیری وضعیت سلامتی دستگاه گوارش

جهت اخذ نوبت می توانید همه روزه با شماره (۰۵۱)۳۸۷۰۴۰۶۶ تماس حاصل فرمایید.

آدرس مطب: مشهد- بلوار کوثر- بین كوثر ۲و۴ – ساختمان فارابي – طبقه دوم

متخصص گوارش در مشهد

*متخصص گوارش در مشهد*
برچسب ها

Mahdi Afzal Aghaie

"مادامی که درد و تلخی زندگی دیگران را شیرین می کنی، بدان که زندگی می کنی ..." با آرزوی سلامتی و بهبود برای تمامی شما عزیزان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن